Bezoek Johannes Wier Stichting

Op donderdag 8 september bezocht de aBMG de Johannes Wier Stichting (JWS). In hartje Amsterdam zetten zij zich in op het terrein van mensenrechten en gezondheidszorg.

Voorzitter Loes van Willigen introduceerde JWS en legde uit hoe en op welke vlakken JWS zich inzet voor het recht op gezondheidszorg. JWS is een stichting bestaande uit vrijwilligers die kennis en deskundigheid van professionals in de zorg probeert te vergroten. Dit doen zij door het verstrekken van onafhankelijke voorlichting en informatie en bijvoorbeeld het organiseren van debatten en refereeravonden over actuele kwesties zoals zorg aan vreemdelingen. Daarnaast werkt JWS geregeld mee aan het opstellen van schaduwrapportages voor de Verenigde Naties.

Alicia Dibbets vertelde ons vervolgens over de praktische tools die JWS heeft ontwikkeld. Zo is er een e-learning gemaakt voor zorgprofessionals over de zorg voor ongedocumenteerden. Dit om te voorkomen dat deze groep de deur wordt gewezen door zorgprofessionals. Hoe deze zorg precies in elkaar steekt werd helder aan ons uitgelegd. Tevens kwamen er verschillende dilemma’s aan de orde.

Na anderhalf uur werd de leerzame en interessante bijeenkomst afgesloten met een borrel.

We willen JWS hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid deze avond.

Gezien het mooie werk van deze vrijwilligers en het feit dat de stichting alleen kan bestaan met behulp van giften uit de samenleving heeft de aBMG besloten onze jaarlijkse donatie van 250 euro in 2016 ten goede te doen aan deze inspirerende stichting!

Mocht je meer willen weten over JWS of de e-learning bezoek dan: https://www.johannes-wier.nl/