Annual Dinner 2015

Donderdag 8 oktober kwamen ruim 35 BMG’ers samen in het mooie Kasteel Woerden voor het Annual Dinner 2015. Het thema dat deze avond centraal stond was ‘Wie kent het niet?! De onderbelichte, maar zeker belangrijke sectoren in de zorg’. Verschillende sectoren in de zorg die niet altijd de aandacht krijgen die ze verdienen stonden deze avond in de spotlights.

De avond werd geopend door de avondvoorzitter, Lucie Boonekamp, die iedereen hartelijk welkom heette en de verschillende tafelgasten voorstelde aan de BMG’ers. Lucie Boonekamp is als programmadirecteur verbonden aan de Academische Leergang Zorgmanagement bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. Meteen werd duidelijk dat zij goed op de hoogte is van alle ontwikkelingen in het zorglandschap en vol prikkelende vragen zat voor de tafelgasten.

Tijdens het diner kregen de aanwezigen de gelegenheid de tafelgasten beter te leren kennen en hen het hemd van het lijf te vragen. ‘Wat houdt de zorg in? Hoe is het gefinancierd? Welke ontwikkelingen zijn er gaande? Hoe is het nu om werkzaam te zijn in deze sector? Alle vragen werden geduldig en uitgebreid beantwoord door de tafelgasten.

AD2

Tussen de verschillende gangen door resumeerde Lucie wat ze aan de verschillende tafels had gehoord en bevroeg de BMG’ers over hetgeen hen het meeste was bijgebleven van de gesprekken. Hier kwamen leuke feitjes en wetenswaardigheden boven tafel. Tijdens het dessertbuffet kregen de BMG’ers de mogelijkheid om nog even na te praten en de tafelgasten te benaderen die ze nog niet hadden gesproken voordat de avond werd afgesloten.

Het was wederom een zeer geslaagd Annual Dinner waarbij iedereen met nieuwe kennis, inzichten en contacten op weg naar huis ging. We willen de avondvoorzitter en de tafelgasten hartelijk danken voor hun inzet en het inkijkje dat zij ons wilde geven in hun sector. Daarnaast natuurlijk ook dank aan alle aanwezige BMG’ers die er met hun enthousiasme een zeer geslaagde avond van hebben gemaakt! We zien jullie graag volgend jaar weer!

De tafelgasten van het Annual Dinner 2015 waren:

Emma Struis, verpleegkundig specialist/ casemanager openbare geestelijke gezondheidszorg bij GGD regio Utrecht. In deze functie verleent Emma zorg aan mensen met complexe psychiatrische problematiek die de zorg mijden. Daarnaast is ze werkzaam als docent Verpleegkunde bij Avans Hogeschool.

Pieter van Amerongen, radioloog en vliegerarts. Pieter was werkzaam bij de luchtmacht maar is inmiddels gepensioneerd. Nu werkt hij nog als zelfstandige met zijn eigen organisatie Radwings.

Maarten Verschure, sportarts bij het Alrijne Ziekenhuis in Leiden. Naast zijn werkzaamheden in het ziekenhuis is Maarten als sportarts verbonden aan het eredivisie basketball team ZZ Leiden.

Els Prikker, verpleegkundige/leidinggevende in de palliatieve zorg. Els heeft onder andere gewerkt als manager van het Netwerk palliatieve zorg Drechtzorg en is manager geweest van een Hospice. Momenteel werkt ze als docent Verpleegkunde bij Avans Hogeschool.

Arno Maas, tropenarts in opleiding in het Gelre Ziekenhuis. Arno startte zijn opleiding in 2013 en heeft al een aantal stages gedaan op de afdeling chirurgie en kindergeneeskunde. Daarnaast heeft hij in een ziekenhuis in Tanzania gewerkt.

Ellie van Ginneken is werkzaam als senior verpleegkundige en kwaliteitsmedewerker op een afdeling, van zorgorganisatie Thebe, waar cliënten wonen met het syndroom van Korsakov. Dat is een doelgroep die speciale zorg nodig heeft en wat ook speciale vaardigheden en kennis van het zorgpersoneel vraagt. Daarnaast heeft zij veel ervaring als teamcoach werkzaam in verpleeghuizen, met name gedurende veranderprocessen.