Alumni-meets-Student diner groot succes!

Na een spectaculaire opening van de Health Business Week in het Zalmhuis met onder andere sprekers als André Rouvoet (voorzitter Zorgverzekeraars Nederland) en David Voetelink (Raad van Bestuur Erasmus MC) vond op 29 februari het Alumni-meets-Student diner plaats. Dit diner werd georganiseerd in samenwerking met de faculteitsvereniging van de iBMG, de FBMG. Vanuit de aBMG waren 11 alumni bereid gevonden om 'ondervraagd' te worden door de bachelor en masterstudenten vanuit het iBMG. Een mooie mix van alumni uit verschillende onderdelen van de Nederlande gezondheidszorg.

In carrousel vorm werden de alumni langs de tafels met gretige studenten geleid. Wat snel opviel was het ambitie niveau van de studenten en tevens de goede voorbereiding op de komst van de alumni. Met gerichte vragen over loopbaankeuzes ontstonden vermakelijk gesprekken rondom carrières in de zorg. Private of publieke sector, Cure of Care, consultancy of zorginstelling, ICT of beleid; een greep uit de afwegingen waar de studenten bewust over nadenken. Voor de alumni was het een leuke gelegenheid om ervaringen over te dragen aan een nieuwe lichting, maar gaf tevens de mogelijkheid om het eigen carrièrepad te spiegelen. Voor de studenten een uitstekende mogelijkheid om geholpen te worden in de moeilijke keuzes, maar daarnaast ook een mooie start om een netwerk op te zetten. In de wandelgangen na het diner werden zelfs al afspraken voor oriënterende gesprekken gemaakt.

Kortom; een boeiende avond waar de alumni vanuit de aBMG aankomende talenten een klein beetje hebben kunnen helpen met het nadenken over de (legio) mogelijkheden die er zijn voor startende BMG’ers. Een mooi voorbeeld van een geslaagde samenwerking tussen de aBMG en de FBMG.

Een impressie van de gehele Health Business Week vindt u hier.