Goed doel gezocht!

Ieder jaar heeft onze vereniging een bedrag te besteden aan een goed doel. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om twee goede doelen te sponsoren. Op aanraden van de activiteitencommissie is een deel van het budget besteed aan Johannes Wier Stichting voor gezondheidszorg en mensenrechten. De stichting zet zich in voor het recht op gezondheidszorg. Middels het verstrekken van onafhankelijke voorlichting en informatie probeert zij de kennis en deskundigheid van professionals in de zorg rondom het recht op gezondheidszorg te vergroten. Afgelopen september zijn onze leden goed ontvangen door deze inspirerende stichting. Check onze website voor een terugblik van deze bijeenkomst.

Daarnaast sponsoren we dit jaar ook Rotterdam Cares. Nederland Cares is het vrijwilligersnetwerk voor young professionals. Het netwerk mobiliseert jonge mensen en verbindt hen aan kwetsbare doelgroepen. Een deel van het bestuur en een oud bestuurslid zijn gaan bowlen met daklozen tijdens de nacht van de vrijwilliger. Na deze avond zijn zij overtuigd geraakt van het concept van Nederland Cares en kunnen we ook van dit doel vaststellen dat ons geld goed besteed wordt. Neem vooral een kijkje op de website van Nederland Cares en geef je op voor een activiteit die bij jou in de buurt.

Ook in 2017 hebben we een mooi bedrag te besteden aan goede doelen. Heb je ideeën waar we dit aan kunnen besteden? Laat het ons weten via secretaris@abmg.nl!