aBMG sponsort hospice Francinus de Wind

Naar aanleiding van de oproep wie zich wilde laten sponsoren door de aBMG voor een goed doel, hebben we drie aanmeldingen binnengekregen. Het bestuur heeft unaniem gekozen voor het goede doel van Marieke Mulder, omdat dit goede doel niet zo vaak in de schijnwerpers staat, namelijk het Hospice Francinus de Wind. Als tegenprestatie loopt zij de Kennedymars op 4 en 5 juli. 

 

sponsoring.jpeg

“Ik hoefde niet zo lang te twijfelen om een goed doel voor te dragen: hospice Francinus de Wind. Dit is een kleinschalig huis in Waalwijk waar palliatieve terminale zorg wordt verleend. Volwassen terminale patiënten kunnen hier op een menswaardige manier afscheid nemen van het leven, wanneer dit thuis niet (meer) mogelijk is. Het bereiken van een zo hoog mogelijke kwaliteit in de nog resterende levensdagen staat centraal. Er is veel aandacht voor de morele ondersteuning die patiënt en naasten, ieder met hun eigen angsten, onzekerheden en levensvragen, nodig kunnen hebben. Hiervoor wordt deskundige begeleiding en een respectvolle 24-uurs-zorg op individueel niveau geboden. Er is een medisch team van verpleegkundigen, artsen en paramedici dat ondersteund word door een zeer betrokken team van vrijwilligers. Meer informatie vind je op www.hospicefdw.nl. “


Wat is jou tegenprestatie?
“Als tegenprestatie loop ik op 4 en 5 juli 2015 de 53e Kennedymars van Someren. Dat is een 80 km lange wandeltocht, die start om 22:00 uur. Deelnemers moeten de tocht binnen 20 uur afleggen. Dat houdt in: de nacht trotseren, evenals vermoeidheid en fysiek ongemak. Maar ook, ondanks alle mogelijke ongemakken, de mooie kleine dingen in de omgeving zien en aandacht hebben voor en geven aan andere deelnemers die er doorheen zitten. Zie jij de parallel met de hospice? Juist. Daarom doe ik mee.”
 
Waar komt de Kennedymars vandaan?
De Kennedymars is vernoemd naar de Amerikaanse president John F. Kennedy. Begin jaren 60 zorgde hij ervoor dat de “50 mile hike” een ware hype werd. Hij was van mening dat door automatisering en minder actieve vrijetijdsbesteding Amerikanen snel niet meer in staat zouden zijn om hun land te verdedigen tijdens oorlogen en ook niet meer voor voorspoed kunnen zorgen in vredestijd. Hij vroeg zich destijds openlijk af zijn mariniers 50 mile in 20 uur zouden kunnen lopen. Daarop werden niet alleen mariniers uitgedaagd, maar ook ambtenaren uit het Witte Huis. Ook Robert Kennedy ging de uitdaging aan en liep de tocht uit. Deze stunt zorgde ervoor dat het hele land letterlijk en figuurlijk warm liep voor deze “50 mile hike”. Hiermee heeft Kennedy een directe bijdrage geleverd aan één van zijn politieke doelen: het stimuleren van sport om het land weer fit te krijgen. Veel media-aandacht zorgde ervoor dat dit fenomeen oversloeg naar Europa. 

Kunnen leden jou ook nog gaan sponsoren?
“Dat er geld nodig is mag duidelijk zijn. Ik roep iedereen op om mij (en dus de hospice) financieel te steunen! Dat zou ik zeer op prijs stellen, want alle beetjes helpen.
Er kan op twee manieren gedoneerd worden:
1)      Via de website www.hospicefdw.nl/index.php/steun-ons/doneren/ kun je met behulp van iDeal geld overmaken onder vermelding van “Sponsoring hospice door Kennedymars Marieke Mulder”.
2)      Door met internetbankieren jouw bijdrage over te maken naar: Stichting Fondswerving Hospice Waalwijk, IBAN: NL58 RABO 0155 8852 86, onder vermelding van “Sponsoring hospice door Kennedymars Marieke Mulder”.
 
Als je mij op mariekeloopt80@gmail.com laat weten dat jij me sponsort en voor welk bedrag, houd ik je op de hoogte van het verloop.”