Back to All Events

Blue Zones en GET-LAB

  • Avans Hogeschool Hogeschoollaan 1 4818 CR Breda (map)

Op woensdag 23 maart organiseert de activiteitencommissie van de aBMG een avond die in het teken staat van technologie in de zorg en Blue Zones.

In het Gezondheid en Technologie Laboratorium (GET- LAB)  op Avans Hogeschool in Breda ervaar je hoe je technologie op een waardevolle manier kunt inzetten in de zorg voor bijvoorbeeld ouderen. Het GET-LAB is een plek waar onderwijs, onderzoek en het werkveld samenkomen. Als aBMG gaan we een kijkje nemen in het GET-LAB en bespreken de voor- en nadelen? Wil je alvast een voorproefje nemen, klik dan hier.

Naast het bezoek aan het GET-LAB is er een presentatie van drs. Lowie van Doninck. In de afgelopen jaren specialiseerde hij zich in de Blue Zones. In deze gebieden ligt de levensverwachting aanzienlijk hoger dan in Nederland. Lowie geeft succesvolle presentaties over de Blue Zones op congressen, maar ook bij gemeenten, GGD, zorgverzekeraars en BNR-radio. Mensen in Blue Zones (onder andere delen van Sardinië, Griekenland, Costa Rica, Japan en ook een gebied in de omgeving van Los Angeles) worden over het algemeen zeven of acht jaar ouder dan Westerlingen en hebben maar één vijfde van het aantal kankers en één zesde van het aantal hart- en vaatziekten vergeleken met de cijfers in de Verenigde Staten (Buettner, 2009; Panagiotakos, 2011; Poulain, 2013). In de jaren die wij kennen als een fase van aftakeling, lichamelijke gebreken en kwellende ziektes, leveren ouderen in Blue Zones nog monter een bijdrage aan hun gemeenschap.

Locatie:
Avans Hogeschool
Hogeschoollaan 1
4818 CR Breda

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en de hogeschool is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Programma:
18.30- 19.00 Inloop (broodjes aanwezig)
19.00- 20.00 Presentatie Blue Zones door drs. Lowie van Doninck
20.00- 21.00 Bezoek aan GET- LAB
21.00- 21.30 Afsluitende borrel

Aanmelden:
Lijkt het je leuk om aanwezig te zijn bij deze activiteit van aBMG? Geef je dan vóór 4 maart op via het
online aanmeldformulier. Voor leden is deze activiteit gratis. Introducés zijn welkom,  zij betalen €10 euro.

Earlier Event: February 29
ALUMNI-MEETS-STUDENT DINER
Later Event: March 24
Algemene Ledenvergadering (ALV)