Back to All Events

Op Weg Naar Huis

Excellente zorg en je rol als leider  -over visieontwikkeling

De aBMG organiseert een workshop voor (toekomstige) leiders over visieontwikkeling. 
Als toekomstig leider ben je van groot belang als het gaat over de visie en strategie van een organisatie. Een leider heeft visie. Ook over excellente zorg.

Visie 

In deze bijeenkomst gaan we aan de slag met het leren ontwikkelen van een visie die hout snijdt. 
Een visie waarin je helderheid geeft en duidelijkheid creëert. 
Een visie waarmee je de organisatie vooruit krijgt. Een visie die enerzijds SMART is, meetbaar en anderzijds mensen meekrijgt vanuit hun intrinsieke motivatie. 

Excellente zorg

Her en der hoor je zorgorganisaties spreken over ‘excellente zorg’. 
Bezuinigingen en toch: excellente zorg. Wat is dat excellente zorg? Bestaat het wel? 
En als het bestaat hoe ziet dat er dan uit? 

Voorbereiding

  • Formuleer je visie op excellente zorg en zorg dat je dit voor een groep klanten/ medewerkers/stakeholder in max. 3 minuten inspirerend kunt vertellen. Bekijk voorafgaand ter inspiratie een tweetal TED talks.
  • Zoek een artikel/column van iemand die je heeft geïnspireerd. Maak 14 kopij ’s en neem die mee.
  • Lees bijgevoegd A4tje en vlugschriften over Leren en Leiderschap

Door wie

De workshop wordt geleid door twee zeer ervaren adviseurs uit de zorg: Wendy Borst en Bea Annot.

Wendy is project- en programmamanager in de zorg. Van zowel concrete ‘harde’ projecten als van ‘zachte’ organisatie verandertrajecten. Daarbij coacht zij directie en (midden)management. Tevens is zij adviseur van het Jeugdzorgcollectief. 

Bea is interim directeur en begeleidt verandertrajecten. Daarnaast coacht ze hoger management en is toezichthouder in twee organisaties. Ze is redacteur bij ManagementSite en schreef 10 vlugschriften over leren en leiderschap.

Wanneer

De workshop is op maandag 1 juni 2015. De Op weg Naar Huis bijeenkomsten worden gehouden van 18.00 - 21.00 uur. Een locatie wordt in onderling overleg bepaald.

Waar

We werken met groepen van maximaal 14 deelnemers.Het is mogelijk om je met een groep vrienden (kleine reünie) in te schrijven. De kosten zijn 30 euro per persoon, exclusief eten.

Locatie volgt later: om de kosten laag te houden doen we ons best de bijeenkomst op een centrale locatie bij de werkgever van één van de deelnemers te houden.

Stuur voor vragen een mail naar activiteiten@abmg.nl o.v.v. “Op weg naar Huis workshop” of klik hier voor het aanmeldformulier.

Earlier Event: May 27
FBMG Actueel in Beeld