VGE-congres 2018
Nov
29
8:30 AM08:30

VGE-congres 2018

“Hervorming ouderenzorg: naar kwaliteit en doelmatigheid”: wat is de weg naar betere kwaliteit en meer doelmatigheid? Tijdens het VGE-congres 2018 zal deze vraag vanuit verschillende invalshoeken worden belicht.

View Event →
Annual dinner - Zorg en Politiek
Oct
25
6:00 PM18:00

Annual dinner - Zorg en Politiek

Tijdens een uitgebreid diner in Den Haag gaan we in gesprek met verschillende tafelgasten over het thema: 'Zorg en Politiek'. Vanuit diverse invalshoeken zijn tafelgasten aanwezig om ons te vertellen over hun bijdrage aan het zorgbeleid in Nederland en met ons de politieke agenda rondom zorg te bespreken. 

View Event →
Bachelordag
May
9
2:00 PM14:00

Bachelordag

Woensdag 9 mei 2018 organiseert de studiecommissie van SHARE (voorheen FBMG), in samenwerking met ESHPM (voorheen iBMG) en de aBMG een bachelordag. De bachelordag geeft eerste- en tweedejaars studenten van de opleiding BMG inzicht in de toekomstige mogelijkheden in het werkveld na het behalen van hun bachelordiploma.

View Event →
Workshop MBTI
Apr
11
6:30 PM18:30

Workshop MBTI

Op woensdag 11 april organiseert de aBMG een workshop over MBTI persoonlijkheidstypes. MBTI staat voor Myers-Briggs Type Indicator. Het is een theorie over persoonlijkheidstypes van Carl Jung en geeft je persoonlijkheid weer op basis van 4 dimensies.

View Event →
ALUMNI-MEETS-STUDENT DINER
Feb
14
8:30 PM20:30

ALUMNI-MEETS-STUDENT DINER

In samenwerking met SHARE (voorheen FBMG) wordt er dit jaar wederom een ALUMNI-MEETS-STUDENT diner georganiseerd tijdens de Health Business Week. Voor alumni een kans om carrière ervaringen over te brengen aan studenten, en wellicht in contact te komen met talentvolle starters. Voor studenten een kans om laagdrempelig in contact te komen met professionals in het werkveld, om inzicht te krijgen in mogelijkheden na de studie.

View Event →
Oratie prof.dr. Antoinette de Bont
Feb
2
4:00 PM16:00

Oratie prof.dr. Antoinette de Bont

We verwachten veel van data in de zorg. Met data kan een ieder – manager, zorgverlener en patiënt - onderbouwde beslissingen nemen. Gelijke toegang tot data kan de asymmetrie tussen hen opheffen. Zorgverleners zullen beter samenwerken wanneer zij hun data delen. Managers kunnen de zorg continu verbeteren door de data uit elektronische dossiers te analyseren. Patiënten zullen regie nemen over hun zorg als zij toegang krijgen tot hun data.De data doen het echter niet.

View Event →
aBMG Annual Dinner 2017
Nov
3
6:30 PM18:30

aBMG Annual Dinner 2017

Vrijdag 3 november organiseert de aBMG het Annual Dinner 2017 bij de Winkel van Sinkel in Utrecht. Tijdens een uitgebreid diner gaan we in gesprek met verschillende tafelgasten over het thema: 'Privacy in de zorg'.
Vanuit diverse invalshoeken zijn tafelgasten aanwezig om met ons de ontwikkelingen rondom dit actuele thema te bespreken. 

Antoinette de Bont neemt ons als avondvoorzitter mee in de snel ontwikkelende wereld van privacy in de zorg. Waar liggen de grenzen van privacy en hoe veilig zijn onze gegevens tegenwoordig nog?

De tafelgasten van het Annual Dinner zijn dit jaar onder andere: Peter Schell (Voorzitter Stichting Privacyzorg), Remco Brilman (Eigenaar Videobutler), Eva de Vries (Advocaat Privacy), Jan Willem Drunick (Patiëntvertrouwenspersoon), Johan van Beek (Sr Information Security Officer Achmea) en Marieke van Dijk (Privacy Officer Cure4)
Zoals ieder jaar wordt dit ook weer een avond waar je tijdens het diner andere alumni spreekt en meer leert over het vakgebied van de tafelgasten.

Aanmelden voor het Annual Dinner kan via het aanmeldformulier!

Wanneer: vrijdag 3 november 2017
Tijd: 18.00 tot 22.00
Waar: Winkel van Sinkel, Utrecht
Kosten: Leden betalen 25 euro, introducees zijn welkom en betalen 35 euro. 

View Event →
Kijkje in de keuken - Acibadem
Oct
5
6:30 PM18:30

Kijkje in de keuken - Acibadem

Op donderdag 5 oktober organiseert de aBMG een kijkje in de keuken bij het nieuwe Amsterdamse Ziekenhuis Acibadem. Het is de eerste vestiging van de Turkse zorgketen in West-Europa. Acibadem wil het zorgconcept ZBC-Plus in Nederland introduceren.

Ben jij ook benieuwd hoe de zorg in een ZBC-Plus eruit ziet en wat er komt kijken bij de opstart van een nieuwe zorgorganisatie in Nederland? Meld je dan nu aan voor deze activiteit.

Wanneer: donderdag 5 oktober 2017
Tijd: 19.00 tot 21.00 (inloop vanaf 18.30, broodjes aanwezig)
Waar: Acibadem International Medical Center te Amsterdam
Kosten:  Leden nemen gratis deel, introducees zijn welkom en betalen 10 euro.

Ben jij erbij? Meld je nu aan via het aanmeldformulier.

View Event →
Borrel & pubquiz
Sep
1
6:30 PM18:30

Borrel & pubquiz

De aBMG nodigt je van harte uit voor een gezellige zomerborrel op vrijdagmiddag
1 september 2017. De borrel vindt plaats bij Het Witte Huis in de oude haven van Rotterdam.

Het Witte Huis kijkt uit over de oude haven, waar veel te zien zal zijn door de Wereldhavendagen die het eerste weekend van september plaatsvinden in Rotterdam.

Een goede gelegenheid om herinneringen op te halen aan de studietijd en alumni te ontmoeten. In combinatie met de borrel wordt er een pubquiz georganiseerd: welke aBMG’ers mag zich dit jaar de ‘slimste’ noemen?

Kom jij het weekend met ons inluiden? Meld je hier aan.
We heffen graag het glas met je op 1 september!

Datum: 1 september 2017
Tijd: Inloop van 17.00-20.00 uur
Locatie: Het Witte Huis, Geldersekade 1C te Rotterdam.

View Event →
Symposium 'Zorg door de tijd heen'
May
22
9:30 AM09:30

Symposium 'Zorg door de tijd heen'

Het jaar 2017 is een bijzonder jaar voor zowel het iBMG als de FBMG. In dit jaar wordt namelijk het 7e lustrum gevierd. Ter ere van dit lustrum zal er een samenwerking plaats vinden tussen het iBMG en de FBMG voor een speciaal lustrumsymposium. Het centrale thema van dit symposium is ‘Zorg door de tijd heen’.

View Event →
ALUMNI-MEETS-STUDENT DINER
Feb
29
6:00 PM18:00

ALUMNI-MEETS-STUDENT DINER

Aansluitend op de opening van de Health Business Week van de FBMG hebben de studenten de mogelijkheid om te dineren in het Zalmhuis. Samen met alumni vanuit de aBMG genieten de studenten van een 3 gangen diner. Tijdens het diner hebben de studenten uitgebreid de kans om in contact te komen met alumni en te vragen wat zij na hun studie hebben gedaan en waar zij nu werken.

Inschrijving voor aBMG leden is inmiddels gesloten. Bedankt voor de vele reacties!

View Event →
Annual Dinner
Oct
8
6:30 PM18:30

Annual Dinner

Wie kent het niet?!

De onderbelichte, maar zeker belangrijke sectoren in de zorg

Tijdens een gezellig diner gaan we in gesprek met tafelgasten die werkzaam zijn in de minder bekende terreinen in de zorgsector. Altijd al willen weten hoe de zorg aan prostituees en daklozen wordt geregeld? Hoe is het om mensen te begeleiden rondom hun overlijden? Wanneer is het echt tijd om naar de sportarts te gaan? Welke dingen kunnen wij leren in de zorg van de luchtvaart?

 Al deze vragen zullen tijdens het diner de revue passeren onder leiding van Lucie Boonekamp, programmadirecteur Academische Leergang Zorgmanagement bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. Zoals ieder jaar wordt dit ook weer een avond waar je tijdens het diner andere alumni spreekt en de tafelgasten en hun vakgebied leert kennen.

 Wanneer: donderdag 8 oktober

Locatie: Kasteel Woerden

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. 

View Event →
Activiteit TBS Instelling Oostvaardersklinieken
Sep
21
5:30 PM17:30

Activiteit TBS Instelling Oostvaardersklinieken

Heb jij altijd al meer willen weten over forensische zorg? Benieuwd hoe het er in een TBS kliniek aan toe gaat? Dan is dit je kans om te ontdekken hoe deze zorg georganiseerd is en een kijkje te nemen achter de voordeur! Op maandag 21 september 2015 organiseert aBMG een bezoek aan TBS instelling Oostvaarderskliniek in Almere. Het bezoek vindt plaats tussen 17.30 en 20.00 uur. Ben jij erbij? Meld je aan via dit aanmeldformulier (maximaal 20 deelnemers).

Tot dan! 

View Event →
Op Weg Naar Huis
Jun
1
6:00 PM18:00

Op Weg Naar Huis

De aBMG organiseert een workshop voor (toekomstige) leiders over visieontwikkeling. 
Als toekomstig leider ben je van groot belang als het gaat over de visie en strategie van een organisatie. Een leider heeft visie. Ook over excellente zorg.

View Event →
FBMG Actueel in Beeld
May
27
3:00 PM15:00

FBMG Actueel in Beeld

Op 27 mei is het weer zover! Op deze dag vindt de interessantste lezing van het academisch jaar over de actualiteit in de zorg plaats: Actueel in Beeld! ‘De Toekomst van de Gezondheidszorg’ is het onderwerp, alumni van de aBMG zijn uitgenodigd, zie bijlage!

View Event →