Annual Dinner 2019
Oct
31
6:30 PM18:30

Annual Dinner 2019

Het Annual Dinner is weer in aantocht!

Donderdag 31 oktober aanstaande organiseert de aBMG een uitgebreid diner bij Brasserie Zalmhuis in Capelle aan den IJssel. Tijdens het diner gaan we het gesprek aan met verschillende tafelgasten over het thema 'Het imago van de zorg'. Vanuit diverse invalshoeken zijn tafelgasten aanwezig om met ons hun kijk en rol op het imago en de beeldvorming over de zorg te bespreken.

Noteer het Annual Dinner 2019 alvast in je agenda! Meer informatie over aanmelden volgt spoedig.

Wanneer: donderdag 31 oktober 2019
Tijd: 18.30 tot 22.00
Waar: Brasserie Zalmhuis, Capelle aan den IJssel
Kosten: Leden betalen 25 euro, introducees zijn welkom en betalen 35 euro.

View Event →

Masterclass 'De psychologie van onze persoonlijkheid'
Sep
5
6:30 PM18:30

Masterclass 'De psychologie van onze persoonlijkheid'

Graag nodigen we jullie op donderdag 5 september uit voor een masterclass 'De psychologie van onze persoonlijkheid' van Andreas Wismeijer.

Andreas Wismeijer is docent aan de universiteit Tilburg verbonden aan de faculteit 'developmental psychology'. Hij zal ons deze avond meenemen in de psychologie van onze persoonlijkheid en de keuzes die daaruit voortkomen met betrekking tot onze werk / privé balans. Klinkt dit als zware kost? Wees maar niet bang! Andreas is geboren verhalenverteller die de wetenschap op een humoristisch-inhoudelijke manier weet over te brengen. We kunnen uit ervaring zeggen dat je continu op het puntje van je stoel zit en ongetwijfeld een paar zuchten van herkenning zult slaken.

Kom je ook? Meld je nu aan via dit aanmeldformulier.

Datum: Donderdag 5 september 2019
Locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam
Kosten: Gratis voor leden, introducees zijn welkom en betalen 10 euro

Programma:
18.30u - Inloop (broodjes aanwezig)
19.00u - Start masterclass
21.00u - Borrel en einde

Wil je alvast wat meer van hem weten? Kijk dan op zijn website of bekijk eens dit college wat hij eerder gaf over de psychologie van geheimen.

Hopelijk tot ziens op 5 september!

View Event →
ESHPM seminar: Openbaarmaking calamiteiten in de zorg
Jun
28
1:00 PM13:00

ESHPM seminar: Openbaarmaking calamiteiten in de zorg

Op 28 juni 2019 organiseert ESHPM een seminar over de openbaarmaking van onderzoek naar calamiteiten. Het seminar is bedoeld voor zorgverleners, bestuurders, vertegenwoordigers van beroeps- en ziekenhuisorganisaties, wetenschappelijk experts, patiëntenorganisaties, zorgverzekeraars, beleidsmakers en toezichthouders. 

View Event →
Workshop Leidinggeven als dirigent + ALV
Mar
26
6:00 PM18:00

Workshop Leidinggeven als dirigent + ALV

Leiderschap en teambuilding zijn onderwerpen die je misschien niet meteen met muziek associeert maar die daarin zeker een grote rol spelen. Vanuit de metafoor van orkest en dirigent weet Joep Everts op boeiende wijze de wereld van muziek en het werken binnen een organisatie te verenigen.

Joep Everts heeft jarenlange ervaring als musicus. Als slagwerker was hij meer dan 20 jaar lid van Het Gelders Orkest, componeerde hij muziek en speelde Joep in een groot aantal ensembles. Daarnaast is hij trainer/coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en organisatie.

Programma

18.00-18.30 Inloop (broodjes aanwezig)

18.30-20.00 Workshop ‘Leidinggeven als dirigent’

20.00-21.00 Algemene ledenvergadering

21.00-21.30 Afsluitende borrel

Praktische informatie

Wanneer: dinsdag 26 maart

Tijdstip: 18.00 uur tot 21.30 uur

Locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam

Kosten: Leden kunnen gratis deelnemen

Aanmelden

We zien je graag bij de workshop en ALV! Geef je op via het aanmeldformulier.

View Event →
VGE-congres 2018
Nov
29
8:30 AM08:30

VGE-congres 2018

“Hervorming ouderenzorg: naar kwaliteit en doelmatigheid”: wat is de weg naar betere kwaliteit en meer doelmatigheid? Tijdens het VGE-congres 2018 zal deze vraag vanuit verschillende invalshoeken worden belicht.

View Event →
Annual dinner - Zorg en Politiek
Oct
25
6:00 PM18:00

Annual dinner - Zorg en Politiek

Tijdens een uitgebreid diner in Den Haag gaan we in gesprek met verschillende tafelgasten over het thema: 'Zorg en Politiek'. Vanuit diverse invalshoeken zijn tafelgasten aanwezig om ons te vertellen over hun bijdrage aan het zorgbeleid in Nederland en met ons de politieke agenda rondom zorg te bespreken. 

View Event →
Bachelordag
May
9
2:00 PM14:00

Bachelordag

Woensdag 9 mei 2018 organiseert de studiecommissie van SHARE (voorheen FBMG), in samenwerking met ESHPM (voorheen iBMG) en de aBMG een bachelordag. De bachelordag geeft eerste- en tweedejaars studenten van de opleiding BMG inzicht in de toekomstige mogelijkheden in het werkveld na het behalen van hun bachelordiploma.

View Event →
Workshop MBTI
Apr
11
6:30 PM18:30

Workshop MBTI

Op woensdag 11 april organiseert de aBMG een workshop over MBTI persoonlijkheidstypes. MBTI staat voor Myers-Briggs Type Indicator. Het is een theorie over persoonlijkheidstypes van Carl Jung en geeft je persoonlijkheid weer op basis van 4 dimensies.

View Event →
ALUMNI-MEETS-STUDENT DINER
Feb
14
8:30 PM20:30

ALUMNI-MEETS-STUDENT DINER

In samenwerking met SHARE (voorheen FBMG) wordt er dit jaar wederom een ALUMNI-MEETS-STUDENT diner georganiseerd tijdens de Health Business Week. Voor alumni een kans om carrière ervaringen over te brengen aan studenten, en wellicht in contact te komen met talentvolle starters. Voor studenten een kans om laagdrempelig in contact te komen met professionals in het werkveld, om inzicht te krijgen in mogelijkheden na de studie.

View Event →
Oratie prof.dr. Antoinette de Bont
Feb
2
4:00 PM16:00

Oratie prof.dr. Antoinette de Bont

We verwachten veel van data in de zorg. Met data kan een ieder – manager, zorgverlener en patiënt - onderbouwde beslissingen nemen. Gelijke toegang tot data kan de asymmetrie tussen hen opheffen. Zorgverleners zullen beter samenwerken wanneer zij hun data delen. Managers kunnen de zorg continu verbeteren door de data uit elektronische dossiers te analyseren. Patiënten zullen regie nemen over hun zorg als zij toegang krijgen tot hun data.De data doen het echter niet.

View Event →
aBMG Annual Dinner 2017
Nov
3
6:30 PM18:30

aBMG Annual Dinner 2017

Vrijdag 3 november organiseert de aBMG het Annual Dinner 2017 bij de Winkel van Sinkel in Utrecht. Tijdens een uitgebreid diner gaan we in gesprek met verschillende tafelgasten over het thema: 'Privacy in de zorg'.
Vanuit diverse invalshoeken zijn tafelgasten aanwezig om met ons de ontwikkelingen rondom dit actuele thema te bespreken. 

Antoinette de Bont neemt ons als avondvoorzitter mee in de snel ontwikkelende wereld van privacy in de zorg. Waar liggen de grenzen van privacy en hoe veilig zijn onze gegevens tegenwoordig nog?

De tafelgasten van het Annual Dinner zijn dit jaar onder andere: Peter Schell (Voorzitter Stichting Privacyzorg), Remco Brilman (Eigenaar Videobutler), Eva de Vries (Advocaat Privacy), Jan Willem Drunick (Patiëntvertrouwenspersoon), Johan van Beek (Sr Information Security Officer Achmea) en Marieke van Dijk (Privacy Officer Cure4)
Zoals ieder jaar wordt dit ook weer een avond waar je tijdens het diner andere alumni spreekt en meer leert over het vakgebied van de tafelgasten.

Aanmelden voor het Annual Dinner kan via het aanmeldformulier!

Wanneer: vrijdag 3 november 2017
Tijd: 18.00 tot 22.00
Waar: Winkel van Sinkel, Utrecht
Kosten: Leden betalen 25 euro, introducees zijn welkom en betalen 35 euro. 

View Event →
Kijkje in de keuken - Acibadem
Oct
5
6:30 PM18:30

Kijkje in de keuken - Acibadem

Op donderdag 5 oktober organiseert de aBMG een kijkje in de keuken bij het nieuwe Amsterdamse Ziekenhuis Acibadem. Het is de eerste vestiging van de Turkse zorgketen in West-Europa. Acibadem wil het zorgconcept ZBC-Plus in Nederland introduceren.

Ben jij ook benieuwd hoe de zorg in een ZBC-Plus eruit ziet en wat er komt kijken bij de opstart van een nieuwe zorgorganisatie in Nederland? Meld je dan nu aan voor deze activiteit.

Wanneer: donderdag 5 oktober 2017
Tijd: 19.00 tot 21.00 (inloop vanaf 18.30, broodjes aanwezig)
Waar: Acibadem International Medical Center te Amsterdam
Kosten:  Leden nemen gratis deel, introducees zijn welkom en betalen 10 euro.

Ben jij erbij? Meld je nu aan via het aanmeldformulier.

View Event →
Borrel & pubquiz
Sep
1
6:30 PM18:30

Borrel & pubquiz

De aBMG nodigt je van harte uit voor een gezellige zomerborrel op vrijdagmiddag
1 september 2017. De borrel vindt plaats bij Het Witte Huis in de oude haven van Rotterdam.

Het Witte Huis kijkt uit over de oude haven, waar veel te zien zal zijn door de Wereldhavendagen die het eerste weekend van september plaatsvinden in Rotterdam.

Een goede gelegenheid om herinneringen op te halen aan de studietijd en alumni te ontmoeten. In combinatie met de borrel wordt er een pubquiz georganiseerd: welke aBMG’ers mag zich dit jaar de ‘slimste’ noemen?

Kom jij het weekend met ons inluiden? Meld je hier aan.
We heffen graag het glas met je op 1 september!

Datum: 1 september 2017
Tijd: Inloop van 17.00-20.00 uur
Locatie: Het Witte Huis, Geldersekade 1C te Rotterdam.

View Event →
Symposium 'Zorg door de tijd heen'
May
22
9:30 AM09:30

Symposium 'Zorg door de tijd heen'

Het jaar 2017 is een bijzonder jaar voor zowel het iBMG als de FBMG. In dit jaar wordt namelijk het 7e lustrum gevierd. Ter ere van dit lustrum zal er een samenwerking plaats vinden tussen het iBMG en de FBMG voor een speciaal lustrumsymposium. Het centrale thema van dit symposium is ‘Zorg door de tijd heen’.

View Event →
ALUMNI-MEETS-STUDENT DINER
Feb
29
6:00 PM18:00

ALUMNI-MEETS-STUDENT DINER

Aansluitend op de opening van de Health Business Week van de FBMG hebben de studenten de mogelijkheid om te dineren in het Zalmhuis. Samen met alumni vanuit de aBMG genieten de studenten van een 3 gangen diner. Tijdens het diner hebben de studenten uitgebreid de kans om in contact te komen met alumni en te vragen wat zij na hun studie hebben gedaan en waar zij nu werken.

Inschrijving voor aBMG leden is inmiddels gesloten. Bedankt voor de vele reacties!

View Event →
Annual Dinner
Oct
8
6:30 PM18:30

Annual Dinner

Wie kent het niet?!

De onderbelichte, maar zeker belangrijke sectoren in de zorg

Tijdens een gezellig diner gaan we in gesprek met tafelgasten die werkzaam zijn in de minder bekende terreinen in de zorgsector. Altijd al willen weten hoe de zorg aan prostituees en daklozen wordt geregeld? Hoe is het om mensen te begeleiden rondom hun overlijden? Wanneer is het echt tijd om naar de sportarts te gaan? Welke dingen kunnen wij leren in de zorg van de luchtvaart?

 Al deze vragen zullen tijdens het diner de revue passeren onder leiding van Lucie Boonekamp, programmadirecteur Academische Leergang Zorgmanagement bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. Zoals ieder jaar wordt dit ook weer een avond waar je tijdens het diner andere alumni spreekt en de tafelgasten en hun vakgebied leert kennen.

 Wanneer: donderdag 8 oktober

Locatie: Kasteel Woerden

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. 

View Event →